שירות עצמאי שכיר - מידע מפורט אודות הנושא, בדגש על החזרי מס.
כל שנה נפתחים בארץ עשרות אלפי עסקים חדשים שמנסים את מזלם בעולם העסקי הקשוח של ימינו. חלק נרחב מהעצמאיים החדשים מראים חשש (הגיוני) מפתיחת תיקים ברשויות המס בשלבים הראשונים של העסק. יש גם שכירים רבים העובדים על פרויקט צדדי או חד פעמי כלשהו וחוששים לעשות זאת – ככל הנראה מתוך תקווה לצמצם את המגע מול הרשויות למינימום האפשרי.
בשנים האחרונות, קמו חברות "עצמאי שכיר" – חברות "צינור" ששמו להן למטרה לשחרר את היזמים ואת בעלי העסקים העצמאיים מהעיסוק המתיש לעתים של פתיחת תיקים ועבודה מול רשויות המס (מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי).
חברות אלו עושות עבור העצמאי את העבודה הפרוצדוראלית ומנפיקות עבורו חשבונית מס בתמורה לתשלום עמלה, שלרוב תהיה בגובה 5% מהתמורה הכוללת. מעמד חדש זה, המכונה "עצמאי שכיר", מאפשר לעצמאי להתנהל כעצמאי מול לקוחותיו, אך כשכיר מול רשויות המס. חברות "עצמאי שכיר" מנפיקות חשבונית מס עבור הלקוחות ותלוש משכורת עבור העצמאי.
החברה מקבלת תמורה כספית עבור עבודת העצמאי, מנסה מיסים, מעבירה לרשויות לאחר קיזוז עמלה ומעבירה לחשבון העצמאי את התמורה נטו.
אז איך זה עובד בעצם?
החברה מנפיקה חשבונית מס מלאה עבור השירות המסופק על ידי העצמאי; עם הגעת התשלום לחברה, היא מבצעת ניכוי והעברה של המסים לרשויות; את הסכום הנותר היא ממירה לתלוש שכר מלא על שמו של העצמאי (לאחר ניכוי עמלה בעבור השירות).
זה כדאי?
שירות עצמאי שכיר מאפשר לכל אחד לספק שירות ולקבל עליו תשלום באופן חוקי לגמרי. השירות משחרר את העצמאי מתהליכים בירוקראטיים מתישים, תוך חיסכון בזמן יקר ובהוצאות רבות.
כמה זה עולה לי?
העמלה הממוצעת עבור שירות "עצמאי שכיר" היא 5%; עם זאת, תוכלו למצוא חברות חדשות המעניקות שירות זה בעמלות נמוכות אפילו יותר.
האם זה מתאים לי?
השירות מתאים לעצמאיים רבים (או: פרילנסרים) המבקשים להוריד מעצמם את המעמסה הביורוקרטית. הרשימה כוללת מקצועות שונים, כגון אינסטלטורים, כותבי תוכן, מעצבים גרפיים, מורים פרטיים ותחומים רבים נוספים בהם קיימת דרישה לספק חשבונית מס ללקוח עבור השירות המסופק.
האם מדובר בתהליך חוקי?
התהליך חוקי לגמרי, שכן חברות אלו פועלות בתיאום מול רשויות המס. עם זאת, כדאי לוודא שהחברה עמה אתם מבקשים לעבוד אכן מחזיקה בכל האישורים הנדרשים כדי לעסוק בכך.
עוד על חברות "עצמאי שכיר" ועבודתן מול רשויות המס
החוק מחייב פתיחת תיקים במע"מ, בביטוח לאומי ובמס הכנסה הצורך בחברות אלו נוצר באופן טבעי עקב הקשיים הפרוצדוראליים עמם על העצמאיים להתמודד מול רשויות אלו.
במע"מ ניתן לפתוח שני סוגי תיקים: עוסק פטור ועוסק מורשה, כאשר בכל אחד מהם טמונים יתרונות וחסרונות. את ההחלטה לגבי סוג התיק שכדאי לפתוח כדאי לקבל תוך התייעצות עם רואה חשבון.
פתרון נוסף אפשרי עבור אלו המעניקים שירות חד פעמי הוא לפנות למשרד מע"מ הקרוב ולדווח על עסקה חד פעמית ("עסקת אקראי") – דיווח שלאחריו יקבל העצמאי אישור המשמש חשבונית מס מוכרת עבור הלקוח ששילם עבור השירות.
מילים אחרונות
חברות "עצמאי שכיר" מציעה לעובדים שירות חדשני ומשתלם למדי: רישום כשכירים ברשויות המס, הנפקת חשבוניות מס חוקיות ומוכרות לכל דבר ועבודה מול רשויות המס – ובכל זאת בתמורה לעמלה נמוכה יחסית.
הסטטוס של עצמאי שכיר מקל על מי שמעוניין לעבוד כעצמאי (פרילנסר). בנוסף, גם למדינה יש עניין בהסדרה עניינית של סטטוס העובדים העצמאיים, כיוון שהסדרה כזו תשים תצמצם מקרים של העלמת מס, הון שחור ותיווכים של גורמים לא מהימנים.
צור קשר!